Jongvolwassene Het is misschien handig om de jeugd te

Jongvolwassene wat zouden jullie ervan vinden wanneer jullie verplicht een jaar moeten verspillen aan maatschappelijk werk, terwijl je ook andere nuttige dingen zou kunnen doen zoals studeren.

verdere info over onderwerp  De mogelijke voordelen die  gegeven worden door de partijen die voor de invoering zijn van de maatschappelijke dienstplicht beargumenteren dat het de jongeren discipline zouden leren en iets bijdrage aan/ integreren in de maatschappij. Het is misschien handig om de jeugd te integreren in de maatschappij, maar de locaties waar de jongeren zouden moeten werken willen helemaal geen maatschappelijke dienstplicht. de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk verzet zich tegen het idee van maatschappelijke dienstplicht, zij zeggen dat zij helemaal niet in staat zijn om jongeren langdurig te begeleiden. In de zorg zijn ze ook niet heel enthousiast over de maatschappelijke dienstplicht. Een woordvoerder van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen zegt:”Je moet toch behoorlijk wat opleiding hebben om mee te kunnen draaien in een ziekenhuis.” Getraind personeel zouden dan de jongeren moeten opleiden terwijl zij van hun werk weerhouden worden wat geld kost. Het kost dus meer werk om een dienstplichtige op te leiden dan dat je er aan kan verdienen.

Ook de woordvoerder van Actiz, wat een branchevereniging voor verpleeghuizen, thuiszorg en jeugdgezondheidszorg is van mening dat de verplichting van maatschappelijke dienstplicht niet de juiste weg is, terwijl je juist zou denken dat ze in verpleeghuizen veel hulp nodig hebben. Hij vindt dan dat mensen die komen helpen in verpleeghuizen dat ook echt zelf moeten willen, want alleen dan kunnen ze bijdrage aan de zorg voor de kwetsbare oudere waar zok verantwoordelijkheid voor dragen.Dit zou een goed argument zijn als de jongeren in Nederland niks aan het doen zouden zijn, maar in het is juist zo in Nederland dat maar 6,2 procent van de jongeren tussen 18 en 24 jaar niet werken of een opleiding volgt, dit is het laagste percentage van alle landen in Europa. De maatschappelijke dienstplicht verlaagt ook de potentiële beroepsbevolking. Als we er vanuit gaan dat de jeugd in aanmerking komt voor de maatschappelijke dienstplicht een jaar moet inruilen voor vrijwilligerswerk nemen we eigenlijk een jaar van de ongeveer vijftig jaar die een mens kan bijdragen aan de economie weg. In dat jaar vrijwilligerswerk zouden de jongeren ook kunnen studeren, waardoor ze dus door de maatschappelijke dienstplicht een jaar later pas klaar zijn met studeren terwijl ze ook dat extra jaar na de studie normaal hadden kunnen werken. Dat jaar dat ze dus verliezen zal de overheid meer geld gaan kosten, dan dat ze kunnen verdienen met maatschappelijke dienstplicht.Het is ook bewezen dat er een redelijk groot negatief gevolg is van een jaar minder lang werken door de maatschappelijke dienstplicht.

Namelijk hert is in de jaren 90 bewezen door de economen Guido Imbens en Bas van der Klaauw dat de dienstplicht een groot effect heeft op de latere inkomens van dienstplichtigen. In dit onderzoek werd het inkomen van mensen van dezelfde leeftijdsgroep, maar zonder dienstplicht over 10 jaar vergeleken met het inkomen van een dienstplichtigen over tien jaar. Hierbij werd aangetoont dat hun inkkomen 5% lager lag dan de niet dienstplichtigen. Zelfs na 18 jaar was er nog steeds een verschil van zo’n 3-4%, wat ongeveer duizend euro per jaar is.Verder zal het verplichten van maatschappelijke ook geen positief resultaat opleveren aangezien de doelgroep jongeren is en iets verplichten voor jongeren zal resulteren in ongemotiveerd en dus ook inefficiënt werken.

Ze zullen zich niet volledig inzetten, waardoor het Nederland dus weer geld gaat kosten.